Жители на столичния квартал "Княжево" излязоха на протест срещу разбитите улици в района, които от години не са ремонтирани. Според хората в момента в София се ремонтират улици, които са в сравнително добро състояние и не се нуждаят от реконструкция.

Жителите на Княжево се оплакват, че от години газят в кал и чупят колите си в дупките, които са станали още по-големи заради тежката и продължителна зима. Хората споделят, че не само в Княжево, но и в целия град много вътрешноквартални улици са без настилка и са непроходими от дупки. Според тях 70% от улиците тук са в аварийно състояние, а общината отлага ремонтите с мотива, че няма пари.

От район „Витоша“ обясниха, че всяка година изпращат списък на Столичната община с улиците, които трябва да се ремонтират, тъй като парите се осигуряват от бюджета й. Коментираха, че в последните години се извършват главно изкърпвания на дупките и частични ремонти, но нова инфраструктура в района не е изграждана.

От Столичната община добавиха, че в периода от 2014 г. до 2016 г. в Княжево са извършени ремонти на различни участъци. Между тях са цялостен ремонт на участъци от ул. „Полско цвете“, ул. „689“, ул. „719“. В това число в рамките на инвестиционната си дейност общината е ремонтирала 7 моста и 3 улици за над 2.5 млн. лева, а над 3 милиона лева са дадени за ремонт на пътищата в квартала.