НОВИНИ

Жители на "Красна поляна" протестираха срещу липсата на мерки за мръсния въздух

Жители на квартал "Красна поляна" протестираха за пореден път срещу липсата мерки за подобряване качеството на въздуха в квартала. Протестирящите спряха движението по булевард "Никола Мушанов" и блокираха кръстовището с улица "Добротич". Вижте повече в репортажа на Теодора Лапшова.

Теодора Лапшова
от Теодора Лапшова
21:00, 13.03.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Основния замърсител на въздуха в квартал "Красна поляна", според протестиращирате е безразразборното горене, което се случва във Виетнамските общежития до квартала. Според тях решението е премахване на общежитията.

Иван Илиев, жител на квартал "Красна поляна": "Събрахме се тук основно с искане за събаряне на Виетнамските общежития, Общината да се ангажира със срок кога това ще се случи. Разбира се да се борим с мръсния въздух, който ние тук дишаме в този квартал."
"Ако това не се случи, какво ще направите?"

Георги Миланов, жител на кв. "Красна поляна": "Продължаваме да протестираме. Както го правим една година! Показваме, че в дъжд сняг в лято и зима ние си протестираме и ще продължим да го правим няма да се отказваме."

На протеста гражданите носеха метли. С тях те ще почистят междублоковите пространства на 31 март, когато организират почистване на квартала. Те призоваха, жителите на Виетнамските общежития също да почистят около жилищата си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продуцентската компания на Мат Деймън въвежда клауза за включване
Продуцентската компания на Мат Деймън въвежда клауза за включване
Първият щъркел долетя в Благоевград седмица преди астрономическата пролет
Първият щъркел долетя в Благоевград седмица преди астрономическата пролет