Жители на квартал "Красна поляна" протестираха за пореден път срещу липсата мерки за подобряване качеството на въздуха в квартала. Протестирящите спряха движението по булевард "Никола Мушанов" и блокираха кръстовището с улица "Добротич". Вижте повече в репортажа на Теодора Лапшова.

София

Основния замърсител на въздуха в квартал "Красна поляна", според протестиращирате е безразразборното горене, което се случва във Виетнамските общежития до квартала. Според тях решението е премахване на общежитията.

Иван Илиев, жител на квартал "Красна поляна": "Събрахме се тук основно с искане за събаряне на Виетнамските общежития, Общината да се ангажира със срок кога това ще се случи. Разбира се да се борим с мръсния въздух, който ние тук дишаме в този квартал."
"Ако това не се случи, какво ще направите?"

Георги Миланов, жител на кв. "Красна поляна": "Продължаваме да протестираме. Както го правим една година! Показваме, че в дъжд сняг в лято и зима ние си протестираме и ще продължим да го правим няма да се отказваме."

На протеста гражданите носеха метли. С тях те ще почистят междублоковите пространства на 31 март, когато организират почистване на квартала. Те призоваха, жителите на Виетнамските общежития също да почистят около жилищата си.