Продължава общественото обсъждане на строителството на автомагистрала "Струма" по 5-те предложени варианта за маршрутите, по които да преминава трасето в участъка от Крупник до Кресна.

Кресна

По-рано днес в Симитли хората се обединиха и подкрепиха проекта за така наречения "източен вариант", който разделя трафика на две части - пътуващите в посока Гърция да се движат по сегашното трасе на главен път Е-79,а трафикът към София да се изнесе по нов път в планината над дефилето.

В Кресна, където в момента продължава общественото обсъждане с жители на населеното място също подкрепят така нареченият "източен вариант" на автомагистрала "Струма". Според тях най-важно е тежкотоварният трафик от София към Кулата да се изнесе извън Кресна и да премине по заобиколен път, както е предвидено в източния вариант.

Николай Георгиев - кмет на община Кресна: Според мен ще надделее най-разумният вариант, който е икономически най-изгоден за държавата, както и от екологична гледна точка най-малко засягащ природата и най-добър за нашата община и за бизнеса. В този вариант са обособени две територии за отдих, който възнамеряваме после, който желае от местния бизнес да се изнесе на тези обособени места.
Жител на Кресна: За мен по-удачният вариант е обходният маршрут до Благоевград да си седи, защото ако слизаме надолу, където е детелината е 3 километра и обратно 3 километра, ми се увеличава пътуването с 6 километра минимум и това, като сметна в годината, доста пъти, все едно плащам на държавата още една винетка.
Община Кресна подкрепя строителството на AM “Струма” чрез разделяне на трафика

Община Кресна подкрепя строителството на AM “Струма” чрез разделяне на трафика

Общинският съвет в Кресна е приел декларация, с която подкрепя изграждането на АМ „Струма” във вариант с едно платно изнесено на изток от града, по ко...

Продължава обсъждането за строежа на АМ "Струма" през Кресненското дефиле

Продължава обсъждането за строежа на АМ "Струма" през Кресненското дефиле

Жителите на Симитли и Кресна казват своето мнение за това откъде и как да минава магистрала "Струма". Обсъждането в Симитли започна тази сутрин и прод...