НОВИНИ

Жители на "Кръстова вада" - блокирани от ремонти

Жители на столичния квартал "Кръстова вада" останаха без достъп до домовете си заради ремонта на булевард "Черни връх". Хората се оплакаха, че обходният маршрут на булеварда от Околовръстното шосе в посока центъра е в окаяно състояние и на практика е почти непроходим. След сигнал на БНТ 2 за състоянието на обходния маршрут, от Столичната община осигуриха достъп в района през булевард "Черни връх".

Яна Тодорова
от Яна Тодорова Яна Тодорова
19:30, 26.08.2016
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Трябва ли всички да разполагат с високопроходима техника, за да стигнат до домовете си? С този въпрос жителите на квартал "Кръстова вада" се обърнаха днес към Общината, след като тази сутрин осъмват с блокирани пътища, а алтернативните им маршрути се оказват почти непроходими. Хората решават да заснемат препятствията, през които се налага да преминат, за да се придвижат до домовете си или да излязат навън.

Асен Аракчиев - жител на ж.к. "Кръстова вада"
"Днес сутринта целия булеевард е затворен и е направен обходен маршрут и сутринта се получи доста засилен трафик по задни улици, които не са асфалтирани. Живущите от квартала на практика не можеха да излезнзат в която и да е посока на града."

За да се придвижат, хората трябва да "заобикалят" или дупките, или правилата за движение.

Асен Аракчиев - жител на ж.к. "Кръстова вада"
"Улицата промерно, на която е нашия комплекс, е затворена от двете страни, сложени са знаци и влизаме срещу тях. Отделно обходът, който е на "Черни връх", за да се стигне до квартала, е през черни улици, които нито са асфалтирани, и е ужасна прах. Ако е така, още през следващия дъжд не ми се мисли какво ще стане... Отделно другите втрешни улици са с нещо като асфалт."

След нашия сигнал за ситуацията в квартала от Столичната община промениха организацията на движението в района.

Васил Начевски - дирекция "Транспортна инфраструктура" към Столичната община
"В участъка от "Иван Буреш" до кръговото кръстовище ще се пропускат живеещите през булеварда "Черни връх"."

Булевард "Черни връх" се разширява двойно в участъка от булеард "Тодор Каблешков" до улица "Флора Кънева". Ремонтът трябва да бъде готов до края на годината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава издирването на изчезналия математик
Продължава издирването на изчезналия математик
Космическият товарен кораб  Дракон се приводни в Тихия океан
Космическият товарен кораб "Дракон" се приводни в Тихия океан