НОВИНИ

Жители на квартал "Орландовци" - на половин час от най-близката спирка

Преместени спирки на градския транспорт, заради ремонта на улица "Козлодуй", принуждават жители на квартал "Орландовци" да вървят няколко километра, за да стигнат до тях. За това ни сигнализираха наши зрители.

Мина Пенкова
от Мина Пенкова
19:00, 05.08.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

По релсите в квартал "Орландовци" от средата на юли трамваи не се движат. На мястото на номерата 3, 4 и 18 сега има един автобус, който замества само трамвай номер 4. Той обаче не достига във вътрешността на квартала.

Здравко Богданов: "Неудобството за хората е, че вървят 2 до 3 километра пеша."

Затова Здравко Богданов изпраща писма до Столичната община и Центъра за градска мобилност с предложение как да бъде променен маршрутът на временната линия. И от двете места обаче получава един и същи отоговор - не може, защото левият завой, който на това кръстовище е разрешен и според преложението, автобусът трябва да направи, създавал предпоставка за катастрофи.

Здравко Богданов: "В днешния свят на компютри това е смешно оправдание. Има временни светофари, има знаци."

Освен трамваите, на които хората тук основно разчитат, през квартала преминават и няколко автобусни линии, но според Здравко Богданов те не са алтернатива за придвижване.

Здравко Богданов: "Има рейсове, които са за селата към Околовръстния път, но те са през 40 минути и практически не ползват, ако някой случайно улучи на спирка, може да се възползва, но това е несериозно."

След запитване на БНТ 2 кметът на София заяви, че ще провери лично случая и ако е възможно, ще бъдат направени подобрения, за да се облекчи придвижването на хората, докато ремонтът на улица "Козлодуй" приключи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кои са най-честите грешки на тотомилионерите?
Кои са най-честите грешки на тотомилионерите?
Барак Обама няма доверие на Путин за Сирия
Барак Обама няма доверие на Путин за Сирия