НОВИНИ

Жители на местности край Варна искат по-евтин градски транспорт

Жителите на местностите “Ракитника” и “Боровец” край Варна искат цената на билета за автобуса до града да бъде намалена. В момента пътниците плащат 1.60 лв, а искат таксата за превоз да стане левче, колкото струва билетчето за градския транспорт във Варна.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Петя Иванова, Илко Илиев
18:30, 31.01.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Доскоро Ракитника и Боровец имаха статут на крайградски зони, затова и билетчето за автобус струва по-скъпо. С приемането на Общия устройствен план на Варна обаче двете местности станаха част от квартал "Аспарухово". И макар вече да са в рамките на града, цената на билетчето остана същата. Освен от скъпия обществен траnспорт, хората недоволстват и от нередовните автобуси.

Янчо Янев – жител
“Много са хората, които живеят в Ракитника, вилната зона, ходят на работа до града. Нито сутринта, когато отиват на работа , има автобус да отидат, нито след работа да се приберат, просто графикът трябва да се промени.”
Проф. Велико Иванов - жител
“Едно младо семейство, които живеят тук близо, един член на ден трябва да дава по 3 лева. Включете децата, които са ученици, и вижте какво става.”

Наскоро живеещите в местността Ракитника създават инициативен комитет и настояват условията за живот в района да се подобрят.

Янчо Янев - жител
"Около 2000 семейства живеят в тука в Ракитника. Няма никаква инфраструктура – нито канализация, нито пътища, нито осветление. Ние сме на 300 метра от плажа – няма подход към плажа!”

Исканията са подкрепени с подписка, в която само днес са се включили над 200 души. Ако те не бъдат разгледани от общинската администрация, живеещите в двете местности ще протестират.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Татяна Дончева: Да, България краде идеи от нас
Татяна Дончева: "Да, България" краде идеи от нас
Жители на град Рила помагат на семейство в беда
Жители на град Рила помагат на семейство в беда