Три години след наводнението във варненското село Константиново, дерето, което тогава преля се е превърнало в блато, а улиците са осеяни с дупки. Хората от селото се чувстват излъгани от община Варна, защото са получавали много обещания за инвестиции в селото, но нищо не е изпълнено. Утре сутрин те ще блокират пътя между Варна и Белослав.

В началото на тази година Общинският съвет във Варна се съгласи да отпусне 2 500 000 лв. от бюджета си за подобряване на инфраструктурата в село Константиново. 8 месеца по-късно това е състоянието на една от улиците.

Много от улиците в селото никога не са били асфалтирани. Дупките в центъра пък са били запълнени миналата година, но вече отново са опасни за преминаващите автомобили.

Боян Доцев: Прахолякът, според мен, е най-големия враг. Тъй като хората около тези улици разбират, те го дишат този прахоляк. Окачването на колата страда. Невъзможно е човек да си стигне до вкъщи.

В Константиново живеят повече от 1300 души, сред които и много млади семейства с деца.

Славина Бусерска: "Имаме две деца. Нито площадка, нито път. Живеем там нагоре. Нямаме път дори къде да минем с количката.
Боян Доцев: Около нас селата, които са дори с 500 души имат канализация, ние още нямаме. Което нито е хигиенично, нито е природосъобразно.

Отпадъчните води на много семейства в крайна сметка се изливат в дерето, което се затлачва от тръстиките, дърветата и храстите, които растат там. А за хората остава страхът от следващия голям порой.