НОВИНИ

Жители на протест заради концесията на минералните извори в Красново

Протест на жители от село Красново спря работата на общинския съвет в Хисаря. Хората поискаха яснота при отдаването на концесия на минералните извори край селото и осигуряването на дебит от водите за самото село. Те са убедени, че при отдаване на концесия на минералните води няма да останат количества, които те самите да използват.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Златин Бояджиев
20:03, 19.12.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Инвестиционни намерения за ползване имат вече няколко компании, а някои от тях искат да черпят цялото количество. Хората смятат обаче, че част от фирмите кандидати за концесията са свързани и ще насочат водата към съседното село Старосел:

Ангел Късов: Според нас става монополист на водата и ще дойде време,когато ще диктува на кой колко вода. Смятам, че общината трябва да си защити интереса.

В населените места от община Хисаря цената на минералната вода е много по-ниска от питейната и хората са убедени, че това е знак за корупция сред местната власт.

Атанас Куковски, общински съветник: Просто хората са подведени, че сме определили тази цена, това си е цена определена от държавата.
Пенка Дойкова – кмет на Хисаря: Аз съм за това село Красново да има минерална вода. Обещали сме го и сме започнали тази процедура.

Решението за отдаване на минералната вода на концесия беше отложено за януари следващата година, тъй като все още не е готово хидроложко проучване какво количество от термалните извори може да се ползва в Красново

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ ще прегласуват мораториума върху новите лекарства
ГЕРБ ще прегласуват мораториума върху новите лекарства
Борис Ячев: Антикорупционният закон ще бъде гласуван до четвъртък на обяд
Борис Ячев: Антикорупционният закон ще бъде гласуван до четвъртък на обяд