НОВИНИ

В Провадия искат безопасен път през ЖП линията

Жители на Провадия сигнализираха, че няма безопасен път за пресичане на ЖП линията, която минава през града. По протежение на 6-километровия релсов път има само три подлеза, които са окаяно състояние. Всеки ден железопътната линия се пресича от много деца, които отиват или се връщат от училище.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
16:22, 31.10.2019
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Жителите на Провадия са организирали подписка, подкрепена от над 3000 души, с която настояват да има пътеки за пресичане на релсите и сигнализация за преминаващите влакове. Сега хората преминават железопътната линия, където могат, с риск за живота си.

Господин Колев: За това тук, ако може да се направи една пътека с траверси. Между линиите траверси, просто една пътека с парапет и да има сигнал. Сигнализация да има, както се правят на рампите.

Едно от училищата в града е на метри от ЖП линията. Най-близкият подлез обаче е на повече от километър и се наводнява при всеки дъжд.

Албена Апостолова: Искаш или не, минаваш отгоре. Много е мръсно, не е приятно. Няма крушки, няма осветление и затова отгоре от линията се пресича, дори и децата оттам пресичат.

Подлезите са изградени преди 50 години и нямат рампи и асансьор за хора с увреждания и майки с детски колички.

Неделчо Кенаров: И постоянно ми се е налагало да пренасям детски колички, жени с разни багажи.
Галя Стоянова: Трудно е особено за възрастните хора.

Успоредно на ЖП линията минава главен път, но пешеходни пътеки няма.

Хората казват, че не трябва да се чака някой да пострада, за да се намери решение.

Димитър Куцаров, председател на гражданско сдружение „България си ти!": Проблемът е действително много голям за града и за живеещите тук. Исканията са обезшумяване на линията. Изграждането на надлези и подлези, за да могат хората спокойно да преминават линията.

От Община Провадия заявиха, че законът не позволява изграждането на надлез. Не може да има и сигнализиран път за пешеходците през ЖП линията. Единственото решение е изграждането на още подлези.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С 50% е намаляла популацията на пчелните семейство в Русенска област
С 50% е намаляла популацията на пчелните семейство в Русенска област
КАТ започва проверки преди зимния сезон
КАТ започва проверки преди зимния сезон