НОВИНИ

Жители на Първенец настояват за обезопасяване на улицата в ромската махала

Жителите и кметът на пловдивското село Първенец настояват за обезопасяване на улицата в ромската махала, където при катастрофа загина 11-годишно момиченце. Шофьорът е арестуван още вчера. Днес Окръжната прокуратура му повдигна обвинение и го задържа за 72 часа, ще му бъде отнета и шофьорската книжка. Образувани са две досъдебни производства - едното е за катастрофата, другото за нанасяне на побой.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Сашка Пушкова
17:39, 21.12.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Майката на загиналата петокласничка Ангелинка, която също пострада при катастрофата, вече е изписана от болницата.

Иванка Христева - майка на загиналото момиченце: Много жестоко се чувстваме, искам справедливост за моето дете, невинно дете. Сутринта до го карам на училище и да ми убие детето. Счупен ми е носа, зашиха ме тука вчера на Пещерска и ме искат на операция това е.
Георги Христев - баща на загиналото момиченце: До живот вътре да гние, друго нищо не искам.
Местен жител: Десет метра е влачено детето, няма спирачен път и директно с гръб го удря,

На мястото, където стана катастрофата има знак за ограничение на скоростта, а преди години е била поставена гумена изкуствена неравност, но снегорините са я разкъсали. Жителите на ромската махала настояват за поставяне на легнал полицай. Кметът заяви, че ще поиска от община Родопи средства за обезопасяване на участъка.

Георги Стаменов - кмет на село Първенец: С докладна оповестявам кмета на общината, за да бъдат сложени тези легнали спящи полицаи, както са наречени, маркировка, пешеходни пътеки и за тротоарите да се пооправят защото аз от 2003-а откакто съм постъпил до сега никакви средства не са пуснати за тротоари.

Още преди няколко години специалисти от КАТ са определили местата за обезопасяване на участъка, но за да се поставят изкуствени неравности и пешеходни пътеки трябва да има проект, а такъв все още не е изготвен, каза кметът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варшава застава твърдо зад съдебната си реформа
Варшава застава твърдо зад съдебната си реформа
Топло време ни очаква по празниците
Топло време ни очаква по празниците