Протести срещу мерките на държавата за умъртвяване на прасета в личните стопанства. Жители на Безмер блокираха и сутринта, и сега главния път. Румяна Стефанова с подробности за пътните блокади.

Безмер, Тунджа

Протестиращите за втори път затвориха пътя за авиобаза Безмер и продължават тази вечер. На протеста се присъединиха и хора от други села.

При протестиращите дойде директорът на Областна дирекция по безопасност на храните – Ямбол и началникът на отдел "Здравеопазване на животните".

Продължава блокадата на пътя Сливен - Ямбол. Протестиращите там не отстъпват от исканията си за удължаване на срока за узаконяване на животните, искат адекватни мерки за борба с чумата по свинете и компенсации за личните стопанства като тези на промишлените комплекси.

Десетки жители на община Долни Чифлик блокираха пътя между Варна и Бургас. Там собствениците на домашни прасета отказват да ги умъртвят.

Жители на община Долни Чифлик блокираха пътя между Варна и Бургас

Жители на община Долни Чифлик блокираха пътя между Варна и Бургас

Десетки жители на община Долни Чифлик блокираха пътя между Варна и Бургас. Причината - собствениците на домашни прасета отказват да ги умъртвят зарад...

Към момента блокадата към Шкорпиловци е свалена, а протестът в село Бизмер трябва официално да продължи до 21:00. Възможно е този час да не бъде спазен. Инициативен комитет ще реши дали протестът ще продължи и утре сутрин.