НОВИНИ

Жители на столичния квартал "Младост" са в протестна готовност

Жители на четири блока в столичния район Младост в протестна готовност. Причина за това е решението на районното кметство да спре спечелените по документи вече проекти от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилища до приключване на процедурата.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
08:25, 23.01.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

В Параграф 22 попадат жителите на столичния квартал "Младост" през 2015 г., когато решават да кандидатстват по Националната програма за енергийна ефективност. Въпреки изрядната документация и полученото уверение, че сградите ще бъдат безплатно санирани, това така и не се случва.

Валентин Костов, член на УС на Сдружението на собствениците в бл. 451: Минаха пет години, смениха се четири кмета в район "Младост" и пак сме на нулева позиция. Докато нещата се движеха от Столична община, имаше някакво движение. Би трябвало да имаме някаква писмена информация за това какво се случва с нас, но нищо.

Според новоизбрания кмет на "Младост" - арх. Стефан Стефанов обаче, процедурата по избор не е приключила, а причината - пропуски в документацията на комисията. Голям процент от фирмите, кандидатствали за изпълнението на санирането пък са отстранени, посочи още той.

Арх. Стефан Стефанов, кмет на район "Младост": Процедурата по обществената поръчка е започнала през 2019-та, шести месец. В действителност би трябвало тя вече да е завършена и да възлагаме договори на строители.

Все още тази процедура не е завършила и работата на комисията е в ход.

Димитрина Василева - Георгиева, жител на бл. 451: Най-лошото е, че нямаме нищо писмено, за да можем ние да предвидим какво се случва или да прибегнем към следващи по-висши инстанции и структури, за да задвижим нещата.

За да изразят недоволството си, жителите на четири от седемте блока, чиято съдба остава в ръцете на комисията, готвят протест. Той е насрочен за неделя в 12.00 ч.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Андон Балтаков: Проблемите в БНР са трупани с десетилетия
Андон Балтаков: Проблемите в БНР са трупани с десетилетия
Нов шанс за борба с раковите заболявания - коментар на доц. Велизар Шиваров
Нов шанс за борба с раковите заболявания - коментар на доц. Велизар Шиваров