Жители на три села сигнализираха, че заради ремонт на пътя за Мелник им се налага да пътуват по 50 км повече, за да отидат на работа в малкия град. Хората настояват, докато трае ремонта, да се обособи отсечка и леките коли да минават от там, а не да обикалят по неудобния за тях обходен път. Събрали са и подписка, която ще изпратят до институциите.

Мелник, Сандански

Двукилометров участък от главния път за Мелник е напълно затворен за движение. Потърпевши са жителите на Хотово, Зорница и Лозеница, които трябва да обикалят десетки километри или да вървят пеша през селата, за да стигнат до работните си места в Мелник и в Сандански. Автобусите през селата също са спрени.

Не можем да отидем и на работа. Е, по тая кал минаваме. Докато беше сухо минавахме през лозята, а са не можем. Ние нито автобус имаме, ние сме ощетени от света забравени.

Ресторантьори в Мелник също разказват, че са потърпевши.

Валентин Филчев, ресторантьор от Мелник: Мисля, че работата ни е спаднала горе долу с 40%.

Ремонтът на пътя за Мелник ще продължи цяла година, затова хората настояват за спешни мерки.

Трябва да се отвори една пролука тука да се чакалира. Няма абсолютно никаква опасност да се минава с леки коли.

От фирмата, която ремонтира пътя заявиха, че търсят решение на проблема и достъп за местните хора ще има.

Илия Сивиков, технически ръководител на обекта: Да, разбира се, само че трябва да се справим с големите товарни коли. Това е положението. Те ще имат достъп, имали са и ще имат достъп.

Предстои да се уточни обаче как да се ограничи преминаването на тежкотоварните коли с дървесина, които въпреки забраната за движение в участъка, минават от там.