НОВИНИ

Жители на Триград искат обезопасяване на пътя край селото

Жители на Триград от години настояват за тротоари и осветление край пътя за селото. Според тях това са част от причините за инцидента, който завърши със смъртта на 16-годишния Кристиян, блъснал туристи с кола. За благоустрояване на района настояват и екскурзоводи от пещерата „Дяволското гърло". Кметът на Девин Красимир Даскалов каза, че през следващите дни на опасните участъци ще бъдат поставени ограничители на скоростта. Парите ще дойдат от средствата, заделени за празника на селото, който заради трагедията беше отменен.

bnt avatar logo
от Величка Петкова
19:43, 24.07.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Костадин Хаджийски е един от хората, които от години настояват за изграждането на тротоари край пътя, поставяне на улично осветление и предпазни огради.

Костадин Хаджийски от с. Триград: От Триград до Дяволското гърло, докъдето може, тъй като Триград е сериозна туристическа дестинация и много народ минава и минава по улицата.

За благоустрояване на района настояват и екскурзоводите от пещерата „Дяволското гърло"

Христо Караангов - екскурзовод: Тук пътя на места е еднолентов, на места се налага маневри да правят колите и въобще особено лятото, когато има наплив на самия обект, така се случват доста и задръствания. Едновременно и на туристите е неприятно.

На пътя за Триград, където е станала катастрофата, тревата достига човешки ръст. Туристите наистина няма къде другаде да вървят, освен по шосето.

Христо Караангов: Най-малкото, което могат да направят е да се създаде някакъв свободен участък, в който хората да могат да се движат свободно, без да се притесняват, че може да ги бутне кола.
БНТ: Можеше ли тази катастрофа да се избегне, ако имаше тротоари и осветление?
Костадин Хаджийски: Това го говоря 25 години вече го говоря, за да се направят тия неща. Можеше да се избегне тоя трагичен случай, който в Триград стана.

Кметът на Девин Красимир Даскалов каза по телефона, че в бюджета на общината за следващата година ще бъдат предвидени средства за изграждането на тротоари от село Триград до Музея на мечката в началото на Триградското ждрело. А в рамките на следващите дни в този участък ще бъдат поставени ограничители на скоростта. Парите ще дойдат от средствата, заделени за празника на селото, който заради трагедията беше отменен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Пловдив започна кампания „Да върнем картините в музея“
В Пловдив започна кампания „Да върнем картините в музея“
ДРУГИТЕ новини: Град гора
ДРУГИТЕ новини: Град гора