НОВИНИ

Жители на варненски квартал се оплакаха от отпадъци и лоша инфраструктура

Жители на варненския квартал "Възраждане" сигнализираха за нерегламентирано струпване на едрогабаритни отпадъци в района. Пред екипа ни те се оплакаха и от лошата инфраструктура в квартала.

bnt avatar logo
от Нивелина Няголова
16:30, 20.12.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Тесни и разбити тротоари и паркинги между блоковете, разпилени строителни отпадъци - това са само част от проблемите на жителите на квартал "Възраждане".

Мария Георгиева, жител на кв. "Възраждане": Никой не идва нищо да оправи. Ето този боклук до блока вече втора година стои тук. Той се разпилява на пътеката. Така си е като в джунгла.

От район "Младост" обясниха, че има определени места, където могат да се изхвърлят строителни отпадъци, но не всеки са съобразява с това.

Христо Христов, кмет на район "Младост": Трудно се справяме с хората, които не спазват правилата, но още днес ще ги изпратя и ще възложа на фирмата по чистота да ги почисти като едрогабаритен отпадък.

Масовото строителство в района изпреварва изграждането на инфраструктура, а има и микрорайони, където ремонти не са правени от 40 години.

Христо Христов: Знам, че сме длъжници на "Възраждане" 3, и на "Възраждане" 4 също сме длъжници. Влезе ли ПУП-а, започваме масово да влизаме в междублоковите пространства. Ще се работят паркинги и малките улици.

Хората недоволстват, че близкото дере не е почистено, а счупена бетонна плоча е предпоставка за инциденти.

Експертите поясниха, че вече има изготвен график за почистване на деретата в квартала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията в Благоевград предприема допълнителни мерки за сигурност по празниците
Полицията в Благоевград предприема допълнителни мерки за сигурност по празниците
Кредитори на Русенска популярна каса може да останат без имотите си
Кредитори на Русенска популярна каса може да останат без имотите си