НОВИНИ

Жители на варненския квартал "Аспарухово" готвят протест 2 години след потопа

Жители на варненския район „Аспарухово" обявиха протест, защото две години след пороя, който взе 13 жертви, в квартала още не са изградени, т. нар. охранителни канали. Живеещите там се страхуват, че средствата, отпуснати за изграждането им, ще бъдат загубени, а бедствието може да се повтори при следващия силен дъжд. Преди една година от фонд „Солидарност" бяха отпуснати средства за реконструкция на каналите, но работата още не е започнала.

bnt avatar logo
от Св. Ганчева, М. Малева
17:41, 16.06.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
жители варненския квартал аспарухово готвят протест години потопа

Деретата, които трябва да се превърнат в охранителни канали, са две. По улица „Моряшка" е разчистено, но по „Горна Студена" и днес всичко е обрасло.

Милена Георгиева, общински съветник: Две години сме недоволни, защото деретата са в същото състояние като преди две години.

От районното кметство не приемат обвиненията.

Калина Белмезова, кмет на район „Аспарухово": Гражданите хвърлят отпадъци, едри, най-различни, ние ги почистваме, изкосяваме тревата.

По фонд „Солидарност" за „Аспарухово" са отпуснати над 8 милиона лева. Договорът беше подписан точно година след бедствието.

Милена Георгиева, общински съветник: Кога ще започне наистина строителството, ще се спази ли срокът, ще бъдат ли изпуснати тези пари, това са притесненията на хората.
Калина Белмезова, кмет на район „Аспарухово": Забавянето е не от това, че администрацията не си е свършила работата, а от тези бавни и важни процедури.

Работата се бави заради обжалване на обществените поръчки, последната жалба е депозирана на 6 юни. Има готовност работата да започне веднага след произнасянето на съдиите. Срокът на фонд „Солидарност" за изпълнение на поръчката е до края на ноември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младежки медиен фестивал „Арлекин“
Младежки медиен фестивал „Арлекин“
​Простреляха и намушкаха британската депутатка Джо Кокс ​
​Простреляха и намушкаха британската депутатка Джо Кокс ​