НОВИНИ

Жители на варненското село Куманово чистиха улиците от наноси и боклуци

Жители на Куманово с доброволен труд почистиха от боклуци и наноси централната част на селото и улицата край дерето. В акцията се включиха млади и стари. От общината в Аксаково осигуриха ръкавици, чували, контейнери и камиони за извозване на отпадъците.

жители варненското село куманово чистиха улиците наноси боклуци
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 03.05.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Жителите на селото се захванаха за работа от рано сунтринта. Почистването започна от главната улица, която години наред е затлачена с наноси от наводненията при всеки проливен дъжд. Само за няколко часа те напълниха два контейнера с боклуци.

Валентин Зафиров: Пари от никъде не сме взели. Всеки със собствени машини, кой каквото има.

От години наводненията на част от къщите в селото са основен проблем за хората. Причина за бедствието са двата водосбора в североизточната му част. Дерето не може да поеме прииждащата вода и тя наводнява дворовете на хората.

Димчо Терзиев: Дерето не се чисти, като се започне от гробището на село Куманово до Чатал чешма, където всъщност е този водосбор и който влиза в река Батова. Там е изключителен проблем. Село Куманово е дискриминирано - кой както иска, така да го разбира.

Дойчо Станчев живее в селото от 20 години. При проливен дъжд водата стига до къщата му, защото дерето не е почистено.

Дойчо Станчев: Горе има една върба, която е вътре в реката, 100 пъти съм казал на кмета да се изчисти, да се махне, никакво внимание.

Кметът на селото твърди, че дерето се почиства всяка година. От Община Аксаково са обещали да изпратят екип за оглед на дерето.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мисия Военен лекар: Дълг към здравето и към родината
Мисия "Военен лекар": Дълг към здравето и към родината
Първият дипломат на Китай се е срещнал с външния министър на Северна Корея
Първият дипломат на Китай се е срещнал с външния министър на Северна Корея