Десетки жители на Благоевград потърсиха спасение от жегите във вили в курортната местност “Бодрост”. В планината температурите са с около 10 градуса по-ниски от тези в града, а повечето почиващи казват, че ще останат там до края на лятото.

Благоевград

Ани Лазарова, съпругът и Димитър и пет годишният им внук Борис от няколко дни са в лятната си къща в курорта “Бодрост”. Прохладата, тишината и спокойствието са основните неща, заради които семейството предпочита през лятото да е в планината, а не в Благоевград.

Ани Лазарова:
За децата е много добре, защото тука има свобода. Може да си кара колелото, докато в Благоевград непременно трябва да отидем на алеята за Бачиново или на алеята край Американския университет, за да кара колело.
Димитър Тасков:
Харесва ми въздухът, природата, има около нас много приятни хора, с които си общуваме, създали сме си една общност в която добре се чувстваме.

Единственият проблем за почиващите на “Бодрост” е липсата на магазин за хранителни стоки.

Ани Лазарова:
Ето съпругът ми вчера слиза до Благоевград да напазарува елементарни неща. Оборудвали сме се: хлебопекарна, разни други неща, които тук сами можем да си направим.

През следващите два месеца в курортната местност ще се организират три приключенски лагера за деца.

Сергей Георгиев, хижар:
Обучават се по планинарство, по алпинизъм, забавни игри.

По думите на хижаря, през лятото “Бодрост” се посещава и от много туристи от страната, които правят еднодневни преходи до резервата “Парангалица”, хижа “Македония” и Царев връх.