По-строги мерки за сигурност ще бъдат предприемани в Галиче след убийството на 18-годишната Андреа. Докато това се случи обаче хората в селото настояват за справедлива присъда за извършителя на престъплението и се готвят за протест.

Хората в Галиче настояват за по-строги мерки за сигурност, както и за максимална присъда на извършителя. Хората настояват за по-тежки наказания за извършители на тежки престъпления независимо от възрастта им.

Близки на убитата се събраха тази сутрин в центъра на селото.

Страхил Стоянов, кмет на Галиче: За сега хората са спокойни. Няма напрежение. Хората искат да направят подписка за промяна на наказателния кодекс.

В селото има засилено полицейско присъствие. В Галиче ще има патрул, който да обикаля, както и ще се постави видео наблюдение.

Остава засилено полицейското присъствие в Галиче

Остава засилено полицейското присъствие в Галиче

Остава засилено полицейското присъствие в Галиче, заради жестокото престъпление, при което едно 18-годишно момиче беше убито. По закон задържаният за...

За БНТ бащата на убитото момиче каза, че иска доживотна присъда без право на замяна. Според него законът в момента защитава убийците.

Бащата каза, че живее зад граница, но е поддържал постоянен контакт с дъщеря си. Тя е била наглеждана в Галиче от свои роднини и братовчеди.

Асен Руменов, баща на Андреа: Моето дете беше ангелче. Наистина в буквалния смисъл беше ангелче. Никому не е направила нищо лошо. Много ме слушаше. Тя ми се обаждаше в Англия да отиде на дискотека или да отиде с приятелката й и дали може да отиде, Когато бях във България ме е питала винаги кога ще излезе и аз и казвам кога се прибира.

БНТ: За какво мечтаеше Андреа?

Асен Руменов, баща на Андреа: Мечтаеше да се събере с приятелчето си. Искаше да си направи и аз й обещах да си направи най-хубавия бал.

Братовчедът на Андреа се присъедини към исканията на бащата - доживотен затвор и промяна на закона.

До 12 години може да е максималната присъда за жестокото убийство в Галиче

До 12 години може да е максималната присъда за жестокото убийство в Галиче

Задържаният за убийството на 18-годишната Андреа от Галиче, може да получи до 12 години затвор. Според главния прокурор Иван Гешев престъплението е из...