Камионите на Червения кръст пристигнаха в склад във венецуелската столица, от където ще бъдат разпределяни сред нуждаещите се. Заслуга за доставката си приписаха и управляващи, и опозиция.

Хуманитарната помощ пристига от Панама и представлява генератори, дестилирана вода и лекарства. За така необходимите медикаменти се извиха опашки, а хората изразиха искрената си благодарност за тях.

Алексис Родригес: Пристигането на хуманитарната помощ е нещо много голямо за Венецуела, за всички, за семействата в нужда. Има много болни хора, които се нуждаят от лекарства. Това е началото на свободата, на надеждата.
Денис Вебер: Много съм благодарна, надявам се да имаме подкрепа и това да помогне на хората, защото ние се нуждаем от лекарствата, а децата ни още повече.
Над 30 часа продължи прекъсването на електричеството в части от Венецуела

Над 30 часа продължи прекъсването на електричеството в части от Венецуела

Във Венецуела електроснабдяването се възстановява постепенно, но хаосът продължава. Повече от 30 часа почти цялата страна беше без ток. И двата лагера...

Президентът Николас Мадуро, си приписа заслугата за доставката, въпреки, че по-рано категорично отказваше да допусне помощи в страната и да признае тежката хуманитарна криза.

Николас Мадуро, президент на Венецуела: Червеният кръст достави днес първата пратка помощи за Венецуела. И заедно с правителството, което ръководя, тя беше получена по законен и организиран ред, в съответствие с международните протоколи.

Гуайдо постави началото на операция "Свобода" във Венецуела

Гуайдо постави началото на операция "Свобода" във Венецуела

Политическата криза във Венецуела продължава. Лидерът на опозицията Хуан Гуайдо постави началото на операция "Свобода" и заяви, че борбата не е само з...

Лидерът на опозицията Хуан Гуйдо нарече пристигането на помощта "победа".

Хуан Гуайдо, лидер на опозицията: Помощта дойде, защото ние настоявахме. Тя дойде, защото армията ясно показа, че има вътрешно недоволство. Влезе, защото има огромен натиск - 91% от населението отхвърля Николас Мадуро.

По данни на ООН четвърт от населението на Венецуела се нуждае от спешна помощта. Животът на около 300 хил. души е застрашен заради липса на медикаменти, милион и 900 хиляди страдат от недохранване. Според експерти това е само палиативна подкрепа за Венецуела, затънала в дълбока икономическа криза.