НОВИНИ

Жителите на квартал "Горна баня" в София сами асфалтират улиците си

Жители на столичния квартал "Горна баня" събраха сами средства, за да асфалтират улицата пред домовете си. Години наред те са подавали сигнали към районната администрация за окаяното състояние на улица "Харманлийско въстание", но без резултат. Доволни от резултата, хората от квартала вече искат да оправят и други улици.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
17:59, 29.10.2017
5637
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Години наред улица "Харманлийско въстание" прилича повече на минно поле, отколкото на път, използван всеки ден от десетки хора. Притиснати от обстоятелствата и подобно на истински въстаници, жителите на иначе китната улица решават, че вместо да чакат районната администрация в "Овча Купел" да направи необходимите ремонти, сами ще преасфалтират улицата си.

Иво Мирчев-жител на кв."Горна баня": "Над 20 човека се включиха в това, всички които използват тази улица. Между 2010 и 2015г. ние не сме имали реакция от Общината по отношение на улица "Харманлийско въстание". Тя ставаше все по-зле и по-зле."

От Районната администрация в "Овча купел", отрекоха да са постъпвали сигнали към тях за проблем на улица "Харманлийско въстание". Независимо от това къде е истината, жителите на "Горна баня" са удовлетворени от преобразяването й и вече са се заели с разрешаването на друг проблем в квартала-изграждането на тротоари по една от основните улици в района.

Иво Мирчев-жител на кв."Горна баня": "По тази улица минават хората, които идват от Перник с влака. Те слизат на гарата, опитват да стигнат до автобусната спирка, но там няма тротоари и няма нормално движение. Става дума за стотици хора всеки ден.

За да превърнат и улица "Д-р Люба Григорова" в приятно и безопасно за преминаване място, пресметнали, че им трябват около 5000 лв. и малко доброволен труд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ТОП 5 на нестандартни обекти в Пловдивско
ТОП 5 на нестандартни обекти в Пловдивско
Столична община призова гражданите да внимават заради силния вятър
Столична община призова гражданите да внимават заради силния вятър