Жителите на "Стрелбище" отново излязоха на протест срещу построяването на 43-етажна сграда в квартала. Те настояват Столичната община да премахне оградата, която беше поставена от фирмата собственик на терена, както и да бъде възстановен достъпът до разрушената улица "Майор Първан Тошев".

София

Близо 3000 души вече са подкрепили подписката, с която се настоява теренът да остане зелена площ, а не място на което да се издига 43-етажна сграда. Жителите на "Стрелбище" се обявиха и срещу разрушаването на улица "Майор Първан Тошев".

Станимир Кайтаски: "Инвеститорът е длъжен да търпи неудобството на това преминаване в името на обществения интерес. Считам, че не може да бъде разрушена улица, която е регулирана и осветена, без да вземат мерки съответните институции."

Въпреки че от Столичната община вече издадоха заповед за отстраняване на оградата и се обявиха против строителството на небостъргач, по случая има съдебно решение и то е в полза на инвеститора.

Кристина Петкова: "Имаме отговори от почти всички институции, към които изпратихме писма и жалби, които в общи линии препращат по компетентност с изключение на "Зелени системи", които казват, че с тях няма съгласуван инвестиционен проект от инвеститора, както и издадено разрешение за премахване на растителността."

Едно от най-сериозните притеснения на хората от "Стрелбище" е, че със строителството на небостъргач броят на автомобилите в квартала ще се увеличи драстично.

Станчо Стоянов: "Ние тук едвам се събираме, няма място вечер къде да си паркираме колите. Кошмар е. С 43 етажа не знам какво ще е."

Една от бъдещите спирки на третия лъч на метрото, който трябва да бъде пуснат през 2019-а година, също ще се намира в близост до спорния терен. Според хората районът няма капацитета да поеме толкова много автомобили.