НОВИНИ

Жителите на Панчарево блокираха Самоковско шосе заради честото спиране на тока

Жители на Панчарево и околните села блокираха движението по „Самоковско шосе“ заради честите спирания на тока в района. Протестиращите излязоха и за да напомнят за останалите проблеми в населеното място, а именно лошата инфраструктура, липсата на канализация и остарялата водопроводна мрежа.

БНТ2-София
от БНТ2-София
20:40, 28.10.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Около 50 души от Панчарево, Кокаляне и Пасарел се събраха на площада пред районната община и спряха за около час движението по „Самоковско шосе“.

Галя Бел, "Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне": Нямаме ток, нямаме вода, нямаме улици. Нямаме инфраструктура, нямаме канализация, фекалиите се изсипват в езерото. Не може в 21 век, да няма ток! Разбирате ли?
Валентин Маринков, "Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне" За месец и половина имаме 38 спирания на тока.
Веселин Буров, жител на района: Това ми е едно специално колие, от изгорели дефектотокови защити, кондензаторна помпа и един шалтер. В следствие на щрак, щрак, щрак, щрак, от прекъсването на тока, което нагарят, нагарят и изгарят.

Общинската администрация подкрепя протеста и още през пролетта е имала среща с енергоразпределителното дружество, на която са били предприети конкретни мерки за увеличаване капацитета на мрежата.

Димитър Сичанов, кмет на район Панчаревo: Хората очакват по-бърза реакция. Този проблем го имаме във всичките населени места на наша територия - 10 население места села, и още 35 вилни зони, които постоянно се застрояват, в които целогодишно се живее там.

От пресцентъра на „ЧЕЗ електроразпределение“ заявиха че, честите спиранията на тока в района са заради планови ремонти и профилактика на мрежата преди зимния сезон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
18-годишен младеж нападна медицинска сестра в Пирогов
18-годишен младеж нападна медицинска сестра в "Пирогов"
Разлика от 4 процента между двете най-големи политически сили в полза на ГЕРБ
Разлика от 4 процента между двете най-големи политически сили в полза на ГЕРБ