Безводие преди лятото. На това са подложени жителите на село Церетелево, община Съединение, които от началото на годината ежедневно търсят начини да се справят с битовите неудобства заради липсата на питейна вода. От ВиК-Пловдив са правили многократни опити проблемът да бъде решен, но за сега без особен успех.

Церетелево, Съединение

Вече пет месеца жителите на село Церетелево живеят при извънредни обстоятелства. Вода в чешмите има от време на време, обикновено през нощта.

Още преди две години хората от селото са информирали за проблема община Съединение, ВиК Пловдив и всички отговорни институции. През март получили обещание, че ще бъде подновен част от стария 50 годишен водопровод.

Върбинка Тотева, кмет на село Церетелево: ВиК предприе мерки на 20 април беше пуснат допълнителен кладенец с помпа, която да покачи налягането от тук до 10 май всичко беше на ред и от тогава пак сме без вода, защото започнаха честите аварии на тръбопровода.

На спешна среща утре ще се обсъдят мерки, които да решат проблема със старата водопреносна мрежа.

Ремонтът ще започне другата седмица и трябва да приключи за 10 дни. Подмяната на водопровода ще струва около 40 хиляди лева, като община Съединение ще осигури част от сумата.