НОВИНИ

Жълт код за гръмотевици и градушки

Вчера поройни валежи затвориха пътища и наводниха десетки къщи на много места в страната. Сред най-пострадалите бяха Пазарджишко, Смолянско и Карловско.

bnt avatar logo
от БНТ
08:37, 04.06.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Днес в източната половина от страната ще бъде предимно слънчево, докато над западната отново ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Остава вероятността и за градушки. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър.

Над планините в Западна и Централна България ще има купесто-дъждовни облаци и се очакват краткотрайни валежи и гръмотевици. Вятърът ще е до умерен от юг-югоизток.

На Балканите отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще превали,а вятърът временно ще се усилва.

Над Западна и Централна Европа, както и над Пиренейския полуостров ще бъде предимно облачно и дъждовно. В отделни райони валежите ще са интензивни. Над по-голямата част от Източна и Северна Европа също ще е предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, в северните райони на Скандинавския полуостров и сняг.

У нас в понеделник и вторник времето ще е предимно слънчево. В часовете около и след обяд над планините ще се заоблачава и на отделни места ще има превалявания. В сряда повече слънчеви часове ще има на изток, а в Западна и Централна България ще превали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Микробус с мигранти е катастрофирал на магистрала Тракия, има жертви
Микробус с мигранти е катастрофирал на магистрала "Тракия", има жертви
Тримата атентатори в Лондон са ликвидирани от полицията
Тримата атентатори в Лондон са ликвидирани от полицията