НОВИНИ

Жълт код за ниски температури е обявен в 16 области

Понижения на водните нива в реките днес се очакват в цялата страна, съобщиха от Министерството на околната среда и водите.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
13:21, 25.01.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
жълт код ниски температури обявен области

В Дунавския басейн водните нива ще се понижават или ще останат без съществена промяна. От 26 януари, в резултат на прогнозирани валежи, се очакват повишения на речните нива в целия басейн. Водните количества в р. Искър днес ще бъдат около и над средната многогодишна стойност, но под прага за внимание.

За реките Янтра и Русенски лом водните количества от днес до 27 януари ще бъдат около и над средната многогодишна стойност, но под прага за внимание. В Русенски Лом се очаква повишение на водните количества от 28 януари, в резултат на снеготопене.

В реките от Черноморския, Източнобеломорския и Западнобеломорския басейн днес водните нива ще се понижават или ще останат без съществена промяна. Повишения на речните нива се очакват от 26 януари, в резултат на прогнозирани положителни дневни температури.

Жълт код за ниски температури към момента НИМХ-БАН е обявил за 16 области - Видин, Монтана, Враца, София-област, Перник и Кюстендил, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра и Добрич. Минималните температури там ще са между минус 10 и минус 15 градуса. Отрицателни ще бъдат и максималните температури, посочват от НИМХ-БАН.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Белгийски кмет иска да забрани на мигранти мъже да ползват плувните басейни
Белгийски кмет иска да забрани на мигранти мъже да ползват плувните басейни
Поредна техническа проверка на Симеоновския лифт, от който падна дете
Поредна техническа проверка на Симеоновския лифт, от който падна дете