НОВИНИ

Жълт код за обилни валежи в 21 области на страната

Предупредителен жълт код за обилни валежи е обявен за 21 области на страната за днешния 23 юли. Без опасни явления остават областите Варна, Бургас и Добрич. Обилни валежи нама да има и в Северозападна и и Югозападна България. Ще има и градушки.

bnt avatar logo
от БНТ
06:18, 23.07.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Температурите ще са между 28 и 33 градуса. Около и след обяд и по морето ще превали. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала. Дъждът днес няма да подмине и планините. По билата ще духа слаб до умерен западен вятър. Температурата на 2000 м ще е около 17 градуса.

Над Пиренейския полуостров и Франция ще бъде слънчево, в Испания и горещо. По-топло от обичайното ще се задържи на Скандинавския полуостров. Над Британските острови, в Германия и Средна Европа ще има краткотрайни валежи, и гръмотевици. На Балканите също се очакват превалявания.

У нас през следващите дни отново на много места в страната ще вали дъжд. Ще има условия за значителни валежи, възможни са и градушки. От сряда ще има и слънчеви часове, ще започне и бавно повишение на температурите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес се навършват 76 години от разстрела на Никола Вапцаров
Днес се навършват 76 години от разстрела на Никола Вапцаров
Рекордни жеги в Швеция, горски пожари обхванаха страната
Рекордни жеги в Швеция, горски пожари обхванаха страната