НОВИНИ

​Жълт код за опасно високи температури в 14 области на страната

Жълт код за опасно високи температури е в сила за 14 области на страната, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Хасково и Ямбол. В следобедните часове се очакват температури между 35 и 37 градуса.

​Жълт код за опасно високи температури в 14 области на страната
bnt avatar logo
от БНТ
10:04, 28.06.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Днес отново ще е слънчево, около и след обяд горещо с максимални температури между 32° и 37°. В следобедните часове над планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места за кратко ще превали. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за юни - още малко ще се понижи.

Преди обяд над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен югозападен, по високите и открити части – до силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – около 19°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд ще духа бриз. Максимални температури на въздуха: 24°-27°. Вълнението на морето ще е 2 бала. Температурата на морската вода е 22° и 25°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Видинчанка подкрепи Прозорец към родината
Видинчанка подкрепи "Прозорец към родината"
20 акта за нарушения съставиха служителите от Югозападното държавно предприятие
20 акта за нарушения съставиха служителите от Югозападното държавно предприятие