НОВИНИ

Обявен е жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури у нас

Жълт код за опасност от обилни валежи и гръмотевични бури е обявен за 21- а области на страната. Хубаво време очаква туристите по черноморското крайбражие. Сухо и топло ще бъде времето и в част от Югозападна България.

bnt avatar logo
от Павлета Терзийска
06:48, 09.07.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
обявен жълт код обилни валежи гръмотевични бури нас

Днес ще се задържи предимно облачно и с прекъсвания валежите ще продължат. Главно в Западна и Централна България, отново има предупреждение за очаквани значителни количества – на места и до около 25 литра на квадратен метър. Възможни са и градушки.

Облаци и дъжд се очакват и по морето. Температурата на въздуха ще е 24-26 градуса, приблизително колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

В планините ще е облачно и дъждовно. Върховете често ще са в мъгла. Главно в следобедните часове и вечерта ще се развият и гръмотевични бури.

Над Пиренейския полуостров и Западна Европа ще бъде слънчево. Предимно слънчево ще бъде и над Германия и Италия, но в Централна Европа ще има краткотрайни валежи. В Източна Европа също ще има валежи и гръмотевични бури. Над Балканите валежите ще продължат. Най-големи ще са количествата на валежа в Сърбия и Южна Румъния.

У нас утре отново ще вали, но на по-малко места и по-слабо. От сряда ще има повече слънчеви часове; все още са възможни и превалявания, но на малко места и ще са краткотрайни. Температурите ще се повишават и към четвъртък в равнинната част от страната ще надхвърлят 30 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Свличане на почвата е най-вероятната прична за жп катастрофата в Турция
​Свличане на почвата е най-вероятната прична за жп катастрофата в Турция
Продължава издирването на детето, изчезнало край река Луда Яна
Продължава издирването на детето, изчезнало край река Луда Яна