НОВИНИ

Жълт код за поледици и силен вятър е обявен в 15 области на страната

Предупреждение за поледици и силен вятър е обявен в половин България. Жълт код за областите Разград, Търговище, Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен. Предупреждение за поледици има и за областите Видин, Враца и Монтана. Няколко училища в силистренско днес и утре са в дървена ваканция. Учебните занятия са отменени и във Враца.

bnt avatar logo
от БНТ
06:26, 07.01.2016 (обновена)
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Второ денонощие Северозападът се оказа в леден капан, защото се оказа, че дъждът при минусови температури е не по малко опасен, съобщи по телефона кореспондентът на БНТ във Враца Илиана Минковска. Голям проблем във Враца е придвижването по малките улички, които не са почистени и са като пързалка, тъй като категорично беше забранено използването на пясък и градските улици се обработват само със сол. Днес е обявен неучебен ден за децат от Враца заради трудното придвижване по улиците, а от градската управа призоваха хората да не излизат, ако нямат неотложна работа. Временно са затворени училищата и в Хайредин и Оряхово. Пътната мрежа е почистена като републиканските щосета са до черен асфалт. Има само две затворени отсечки заради ззаледено трасе. Ноивината от тази сутрин е, че областният град остава без тролейбусен транспорт, защото мррежата е обледена.

;

Остава в сила бедственото положение в монтанската община Медковец. Ситуацията през последното денонощие се е влошила заради падналия дъжд. Тротоарите и пространствата около обществените сгради са сериозно обледени. Има и паднали стълбове в региона, на места са прекъснати жици.

12 000 абонати на ЧЕЗ са без електричество в Монтана, Враца, Ловеч и Плевен, над 30 населени места са без ток.

По данни на ЧЕЗ проблемите са заради обледявания, счупени стълбове, скъсани проводници и счупени изолатори. От МВР предупреждават движението по магистрала "Люлин" да се извършва с повишено внимание поради опасност от леден дъжд и образуване на мъгли

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ООН готви санкции срещу Северна Корея заради ядрения опит
ООН готви санкции срещу Северна Корея заради ядрения опит
​„Овергаз обяви, че ще плати 17 милиона лева за доставките от „Булгаргаз
​„Овергаз" обяви, че ще плати 17 милиона лева за доставките от „Булгаргаз"