НОВИНИ

​Жълт код за силен вятър е в сила за 12 области в страната

Жълт код за силен вятър е в сила за 12 области в страната, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Силен вятър от юг-югозапад със скорост 14-19 м/ сек ще духа в областите Русе, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Търговище, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали. По морето се очаква скоростта на вятъра да достигне до 14-17 м/с с пориви 20 м/с. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

bnt avatar logo
от НИМХ-БАН
09:20, 16.12.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
​жълт код силен вятър сила области страната

Днес облачността ще се вплътни. След обяд от запад ще започнат валежи от дъжд, които през нощта ще обхванат и източните райони, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките.

Ще духа умерен, в Източна България и временно силен вятър от юг-югозапад. Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за декември. През деня ще започне да се повишава. Максимални температури в повечето райони - между 12 и 17 градуса по Целзий, в София - около 15 градуса.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад. Максимални температури на въздуха между 13 и 16 градуса. Температурата на морската вода е 10-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще има значителна облачност. Около обяд от запад ще завали дъжд, над 2000 м - сняг. В Родопите има условия и за гръмотевици. Ще духа силен, по билата - до бурен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 10 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
История от Студената война: Американски дезертьор в Северна Корея
История от Студената война: Американски дезертьор в Северна Корея
​Какво се случва с човешкото тяло по време на полет?
​Какво се случва с човешкото тяло по време на полет?