НОВИНИ

Жълт код за силен вятър и обилни валежи в Югоизточна България

Жълт код за силен вятър и обилни валежи е обявен за 11 области в страната, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Сливен. В южните райони на тези области очакваните количества дъжд са до 25 л/кв.м.

bnt avatar logo
от НИМХ-БАН
10:25, 30.09.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Жълт код за силен вятър и обилни валежи в Югоизточна България

Жълт код за силен вятър и обилни валежи е обявен за 11 области в страната. Това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Сливен. В южните райони на тези области очакваните количества дъжд са до 25 л/кв.м.


Под влияние на преминаващ южно от България средиземноморски циклон днес ще преобладава облачно време. В югоизточната половина от страната ще има валежи от дъжд. Минималните температури ще са предимно между 7 и 12 градуса, а максималните ще са от 16 - 18 градуса на места в Северна България до 10 - 12 градуса в южните райони от страната.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от дъжд. Максималните температури ще са 16-18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. Температурата на морската вода е 21-23 градуса. В планините няма да е подходящо за туризъм. Ще бъде облачно, дъждовно и ветровито.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Фондацията Заедно в час търси учители
​Фондацията "Заедно в час" търси учители
​В село Белащица представиха интерактивна светлинно-звукова инсталация
​В село Белащица представиха интерактивна светлинно-звукова инсталация