Започва рязко застудяване на времето. Студеният фронт ще нахлуе през нощта.Температурите ще паднат с около 15 градуса. Жълт код за опасно силен вятър е обявен в почти цялата страна.

Рязко застудяване, придружено от силен и на места до бурен вятър, прогнозират синоптиците. Лошото време ще продължи през цялата седмица, като се очаква температурите да паднат до 15 градуса.

Анастасия Стойчева, синоптик в НИМХ: Още днес следобяд и през нощта в страната ще нахлуе студен въздух с обръщане на вятъра от северозапад. Този голям температурен градиент, който предстои да се случи, ще доведе до силен вятър и до гръмотевична дейност. Днес имаме предупреждение за силен вятър, с пориви до над 20 до 24,25 м в секунда.

Чувствителното понижаване на температурите ще се усети във вторник и сряда. Заради застудяването се очаква да паднат и първите слани. Добрата новина е, че в края на седмицата ще има леко повишение на температурите. Големи количества валежи не се очакват.

Още подробности за времето вижте от участието на синоптика Анастасия Стойчева в Сутрешния блок на БНТ1!

Рязка промяна във времето: Студ, валежи и силен вятър през новата седмица

Рязка промяна във времето: Студ, валежи и силен вятър през новата седмица

Застудяване и дъжд очакват синоптиците през новата работна седмица. Причината за понижаването на температурите е навлизане на студен атмосферен фронт,...