НОВИНИ

Жълт код за силен вятър в Северна България, май започва с хладно време и валежи

Жълт код за опасно време в цяла Северна България е обявен днес. Синоптиците предупреждават за силен западен вятър в 8 области на страната. Очакванията за първите десет дни на май са за дъждовно време и температури по-ниски от обичайните.

bnt avatar logo
от БНТ
08:39, 01.05.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

В петък и събота ни очакват повече слънчеви часове, а преобладаващите максимални температури в по-голямата част от страната ще бъдат 20 - 25 градуса. От неделя - 5 май, започва промяна в синоптичната обстановка. До края на първото десетдневие на месеца често ще има значителна облачност с валежи. Това каза в студиото на Сутрешния блок на БНТ синоптикът от НИМХ Красимир Стоев. По думите му, на Гергьовден по традиция ще вали. Очакват се значителни валежи, на места в Западна и Централна България с количества над 25-30 л/кв. м.


Красимир Стоев - синоптик в НИМХ: От 5 май до края на първото десетдневие предстоят дни с по-често значителна облачност, с валежи. Все още на 6-и ще е топло, поне във източната половина от страната, където вятърът ще е от юг-югозапад. Но от северозапад ще започне да прониква студен въздух, така че през нощта на 7 май, когато все още ще има валежи, особено в западната част на страната снежната граница ще слезе доста ниско. Под 1500 метра, даже и повече, под 1000 метра. Сняг ще вали през нощта срещу 7 май.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Смяна на Трона на хризантемата - историческо събитие в Япония
Смяна на Трона на хризантемата - историческо събитие в Япония
Стрелба в университет в Северна Каролина
Стрелба в университет в Северна Каролина