Жълт код за снеговалежи е в сила днес за 6 области в Северна България. Специален щаб в МВР работи заради по-сложната зимна обстановка, която вече се нормализира. Утре код за опасни валежи е обявен за 9 области - Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, както и Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас. Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим.

Над 600 машини са работили през изминалата нощ. Автомагистралите и всички първокласни пътища са отворени за движение при зимни условия.

Над 600 машини са обработвали републиканската пътна мрежа през изминалата нощ

Над 600 машини са обработвали републиканската пътна мрежа през изминалата нощ

Автомагистралите и всички първокласни пътища са отворени за движение при зимни условия, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/. Над 600 маш...

МОНТАНА

Блокада на околовръстния път на Монтана в посока Враца.Колона от тежкотоварни камиони се образува там от вчера. Камионите над 12 тона бяха спирани първо заради снегопочистване, по-късно и заради катастрофи в района на Ботевград. Поетапното пропускане на ТИР-овете започна рано тази сутрин, но част от водачите преминаха в другото платно и така блокираха движението и на леки автомобили. След почти едночасова тапа, ситуацията постепенно бе нормализирана.

ПЛЕВЕН

През изминалото денонощие 64 машини са почиствали и обработвали пътищата в област Ловеч. В планинските райони пътната настилка също е обработена и проходима при зимни условия. Проходът Троян-Кърнаре е забранен за движение на автомобили над 12 тона. Движението по пътя Плевен - Троян в участъка на обходния път за Ловеч е затворено за всички превозни средства поради ремонтни работи в тунел „Ловеч". В Плевенска област няма затворени заради снега пътища. Няма и откъснати села.