Протестите на така наречените "жълти жилетки "срещу политиката на френския президент Макрон продължават. Демонстрантите са недоволни от обещанията на държавния глава, които бяха дадени в четвъртък. Протестите са главно в Париж и Страсбург.

"Ние сме тук", скандираха демонстранти в Париж, два дни след като президентът Макрон отказа да премахне ДДС върху стоките от първа необходимост, както те искаха, но обеща други облекчения.

Жан-Пиер Брюлан, демонстрант в Париж: Изявленията на Макрон бяха празни обещания.Нищо не е основано на цифри.И ще видите какво ще стане след европейските избори. Затова съм гневен.
Юбер Шарлие, демонстрант в Париж: Той каза, че разбира френския народ не знам как ни е разбрал. От пет месеца сме на улицата, от пет месеца искаме разни неща и той ни подминава.

В Страсбург имаше сблъсъци със силите на реда. Демонстрантите избраха града за своя столица на днешните протести и отправиха призив на различни езици. Инициаторите се надяват да привлекат белгийски и германски протестиращи. Полицията забрани демонстрации в периметъра на европейските институции, за да се избегнат безредици.