НОВИНИ

Журналист от Радио Благоевград с наградата „Сирак Скитник”

Журналистът от Радио Благоевград - Росинка Проданова, е сред носителите на голямата награда „Сирак Скитник” за 2017-а година. Индивидуалната награда се присъжда за открояващо се присъствие пред микрофона, за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на Българското национално радио като обществена медия.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград
18:00, 26.01.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

30 години в ефира на най-популярното радио в Югозападна България. Водещ, автор, продуцент, редактор, ръководител на успешен екип. Радио журналист с призвание, отговорност и мисия, така определят Росинка Проданова членовете на Обществения съвет на радиото, които определиха тазгодишните призьори на наградата „Сирак Скитник”.

Росинка Проданова, радиожурналист от БНР
"Зад тази награда стоят доста години работа, удовлетворение от това, че някой е забелязал труда ти, резултатите от него, направил е своята оценка и още повече, че това е една от най-големите награди в радиожурналистиката в БНР. Важно е и че една регионална радио станция, един журналист, който работи в регион извън столицата, е забелязана и получава признание."

Проданова определя работата в обществена медия като отговорност пред зрители, слушатели и читатели.

Росинка Проданова, радиожурналист от БНР
"Когато си пред микрофона, не трябва да личи твоето лично отношение като гражданин към една или друга тема. то може да бъде изразено, но достатъчно аргументирано. Важно е да се даде възможност на хората, които си поканил, или на слушателите, които звънят, да изкажат своето лично мнение."

Годишните награди на Българското национално радио за творчески постижения, професионализъм, за отговорност и обществена мисия „Сирак Скитник“ се връчват за 16-и пореден път.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Москов отчете успехите и неуспехите си в здравеопазването
Петър Москов отчете успехите и неуспехите си в здравеопазването
Напрежението между фермерите и полицията в гръцкия град Серес ескалира
Напрежението между фермерите и полицията в гръцкия град Серес ескалира