Репортерите на "По света и у нас" Мая Димитрова и Александър Марков получиха награди от Фестивала за телевизионна журналистика "Свети Влас". Отличията бяха връчени за девети път.

Мая Димитрова беше наградена за репортаж за неетичната практика в елитни гимназии да се приемат ученици с нисък успех. Александър Марков пък за поредица репортажи за най-голямото учение на НАТО след края на Втората световна война в Норвегия. Тази година БНТ участва на фестивала с няколко номинации.

Александър Марков: Китайците като че ли са ни проклели да живеем в интересни времена, светът става все по-интересен и по-сложен и се радвам, че БНТ успява да го обясни по интересен начин.
Мая Димитрова: Радвам се, че БНТ спечели цели две награди и за пореден път доказахме, че нашите журналисти си заслужават.
Георги Лозанов: Обществената медия, въобще телевизията, се прави от журналистите и от репортерите, често се случва обществените медии да говорим, че са в криза, но това е криза на ръководството, репортерите никога не са в криза.
Иван Гарелов: Миналата година и двете големи награди бяха за БНТ, тази година не са сред големите награди, но имат пък двама за репортери.

Журналистическите наградите „Свети Влас" бяха връчени за девети път.