НОВИНИ

Журналистът от CNN Макс Фостър предава опита си у нас

Всички обществени медии имат задължение към обществото да са обективни и безпристрастни, това каза световноизвестният журналист Макс Фостър, който беше гост на предаването на БНТ "Денят започва с култура".

Мина Петрова
от Мина Петрова
12:06, 30.11.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Макс Фостър е едно от лицата на глобалната медия Си Ен Ен. Започва кариерата си в Би Би Си Радио. Няколко години по-късно се мести в телевизията и води редица предавания с бизнес тематика. По-късно става кореспондент на Си Ен Ен и отразява значими събития като войната в Ливан, атаките в Бомбай през 2008 и тези в училището в Пешавар през 2014 година. Утвърден журналист с опит в различни сфери, днес Макс Фостър е в България, за да модерира Конгреса на световните цивилизации и модерния туризъм.

Макс Фостър, журналист в Си Ен Ен: Аз съм научил занаята си в Би Би Си, където се очаква, като тази, във Вашата телевизия да бъдете безпристрастни, без много емоции. Но напуснах преди 10 години Би Би Си, мисля че от тогава медията много се промени.

БНТ: Каква е основната роля, споменахте обществените медии да отразяват всички мнения, но освен това, какво е най-важното според Вас?

Макс Фостър, журналист в Си Ен Ен: Всяка държава и телевизия има различни отношения, затова не мога да ги поставя под общ знаменател, но в Обединеното Кралство всички хора си плащат такса телевизор. И би трябвало тези пари, понеже отиват в Би Би Си, тогава би трябвало те всички да са удовлетворени от работата на Би Би Си. Нашата задача е да не говорим на език, който не разбират хората, а да говорим от името на хората и да използваме език, който може да разберат всички.
БНТ: Имате ли някакви теми табута, въпроси, към които никога не бихте прибегнали?
Макс Фостър, журналист в Си Ен Ен: Не, защото обществеността не би трябвало да има табута за нея и аз представлявам обществеността.

Гледайте цялото интервю с Макс Фостър във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
97 години от Ньойския договор - последствията днес
97 години от Ньойския договор - последствията днес
​Протести в САЩ за увеличаване на минималното почасово заплащане
​Протести в САЩ за увеличаване на минималното почасово заплащане