НОВИНИ

Настъпление на зимата от началото на годината

Двама германски туристи загинаха при лавини в австрийските Алпи. Лавинна опасност от предпоследна степен е обявена и в баварските Алпи. Първи сняг за тази година падна в Румъния, побеля и турската столица Анкара. Отменени са редица полети на летище "Ататюрк" в Истанбул. Студената вълна в Гърция взе трета жертва от началото на месеца.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
17:30, 07.01.2019
Чете се за: 00:44 мин.
По света

Излизане от подсигурените писти коства живота на двама германски скиори в австрийската провинция Форарлберг. Прогнозите са дебелината на снежната покривка, която на места е метър и 20, да се увеличи с между 10 и 40 сантиметра. Силен снеговалеж през последните дни блокира десетки хиляди туристи в австрийските ски-курорти. Засегнати са всички видове транспорт.

Заради обилен снежовалеж и риск от лавини в Южна Германия има затворени пътища, катастрофи, отменени влакове и полети. Пред почивните дни лавина погуби 20 годишна скиорка. От няколко дни Бавария е под дебел слой сняг, летището в Мюнхен отмени в събота 130 полета. Само в Берхтесгаден, през нощта се очакват нови 20 сантиметра сняг.

;

С 10 сантиметрова снежна покривка и транспортни проблеми осъмна румънската столица Букурещ.

Побеля и турската столица Анкара. В много окръзи училищата днес са в еднодневна ваканция. Отменени бяха редица полети от летище "Ататюрк" в Истанбул, включително до София.

Гърция се съвзема от студения фронт София, но тази вечер се готви да посрещне нова депресия с името Телемахос. Прогнозите са за сняг в Атина и Южна Гърция. Досега температурният рекорд в страната беше минус 19 градуса.

35 сантиметра сняг натрупа и на Голанските възвишения в Северен Израел. Има блокирани пътища, затворени са ски писти. Очаква се валежите да продължат до сряда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От днес започна продажбата на електронни винетки по бензиностанциите
От днес започна продажбата на електронни винетки по бензиностанциите
Вълчо Арабаджиев остава в ареста
Вълчо Арабаджиев остава в ареста