НОВИНИ

Зимата се завърна, а най-много сняг падна в Смолянско

Усложнена остава обстановката в Смолянско и Шуменско след обилния снеговалеж, остава предупреждението на силен вятър с виелици и навявания в почти цяла България. Над 600 машини почистват пътищата в областите Смолян, Пазарджик и Кърджали, където снеговалежите са най-силни. Забранено е движението на товарни автомобили над 12 тона през прохода Печинско и по пътя Девин-Михалково.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Величка Петкова
18:27, 11.02.2018
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Пътищата в Смолянска област са проходими при зимни условия. Временно движението през високопланинските проходи се осъществяваше задължително с вериги. Превантивно проходът Превала, където снежната покривка е 15 сантиметра, беше затворен за движение на товарни автомобили над 12 тона, за да се извърши нормално снегопочистване. То се забавило през нощта, заради неразумни младежи, опитали да карат колите си по снега.

Андриян Петров - зам.-областен управител на Смолян: Шест-седем млади хора са тренирали дрифт при зимни условия, с което възпрепятстваха почистването, от фирмата ни се обадиха, изпратихме патрул на пътна полиция, който изведе тези младежи от региона, знаем ги кои са и ще предприемем необходимите мерки.
Рашо Милчев - техник в снегопочистващата фирма: Машините са работили цяла нощ, продължават да работят. Всички сме как да кажа, на педал под пълна пара и апелирам за разбирателство от населението, от шофьорите.

Да се спазват въведените ограничения и автомобилите да са подготвени за зимните условия, призоваха и от пътната агенция. Но пак имаше недоволни.

Не можем да се приберем, ще слагаме вериги сега.
;

Заради снегонавявания за няколко часа бяха затворени третокласни пътища в Шуменска област. Почистени бяха пътища в Шумен, общините Нови пазар, Никола Козлево и Каспичан.

В Благоевградска област ситуацията е нормална при зимни условия. На много места вали слаб сняг, като по-силни превалявания има в района на Банско, прохода Предел и село Попови ливади. През миналата нощ прохода Предел беше затворен за камини над 12 тона, за да може снегопочистващите машини да обработят участъка. Към момента няма проблеми, пътищата в региона се почистват и опесъчават периодично.

Шофьорите трябва да бъдат внимателни в района на Кресненското дефиле, както и при преминаване през прохода Предел тъй като опасността от падащи камъни и свлачища е повишена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВнР: Няма загинали българи при катастрофата на руския самолет край Москва
МВнР: Няма загинали българи при катастрофата на руския самолет край Москва
Напрежение около Иран и Сирия след сваления израелски изтребител
Напрежение около Иран и Сирия след сваления израелски изтребител