Зимата се завърна с пълна сила. Сняг, вятър и минусови температури в цялата страна. В София приоритетно се чистят улици и булеварди, по които се движи градският транспорт и основни улици в кварталите. Основните пътища в страната са проходими, но карайте внимателно - възможни за навявания.

Оранжев код за силен вятър и сняг е обявен за 18 области

Оранжев код за силен вятър и сняг е обявен за 18 области

Продължава необичайно студеното време за средата на март. Оранжев код за силен вятър и сняг е обявен за 18 области, а жълт за останалата част от стран...

Усложнена остава обстановката в Западна България и в София. Въпреки, че има около 135 машини на терен, все още е трудно придвижването по основни ключови кръстовища в столицата. Близо 20 минути отнема преминаването през Орлов мост и Руски паметник. От Столична община призовават хората, ако нямат спешна работа, да не използват автомобилите си, да се придвижват с градския транспорт и метрото.

По-рано през деня имаше затруднения в движението по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Люлин". Към момента обаче трафикът е нормален, съобщиха от АПИ. Сняг вали и в цялата Старозагорска област. Проходът Шипка и Прохода на Републиката са почистени и опесъчени. Там са осигурени дежурни екипи и машини, които ще почистват пътното платно. Заради заледени пътни участъци станаха няколко инцидента.

Един от тях е край казанлъшкото село Копринка. Водачът е изгубил контрол над автомобила, заради заледен път и е напуснал пътното платно. Няма пострадали. От Пътна полиция призовават шофьорите да карат внимателно и да съобразят скоростта с метеорологичните условия.

Вижте повече във видеото:

​АПИ: 440 машини обработват пътните настилки, шофьорите да карат внимателно

​АПИ: 440 машини обработват пътните настилки, шофьорите да карат внимателно

Близо 440 машини почистват пътните настилки по републиканската мрежа в районите със снеговалеж. Обработката на настилките продължава, за да се осигур...