НОВИНИ

Магистрала "Тракия" вече е отворена за автомобили

Автомагистрала "Тракия" вече е отворена за автомобили, но забраната за тежкотоварни камиони все още важи. Вчера стана верижна катастрофа, която блокира движението по магистралата и това доведе до сериозни проблеми и по обходните пътища.

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
20:02, 31.12.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Катастрофата започва от отбивката за Карнобат, когато внезапно се развихря буря и видимостта спада до 2 метра. Шофьорите инстинктивно натискат спирачките и така се стига до верижната катастрофа. Някой от автомобилите имат сериозни материални щети.

В следствие на катастрофата движението се прехвърля по стария път за Бургас. Там става задръстване заради тежкотоварни камиони нарушили забраната за движение.

Тирове вече не се движат по магистралата. В отбивката за "Петолъчката" има колона тирове, която е отбивана от полицията. Така че, има и такива, които нарушават забраната за движение.

Премиерът в оставка Бойко Борисов също беше на местопроизшествието.

Бойко Борисов, министър-председател в оставка: "Стотици хора, стотици камиони и вие най-добре ги виждате. Армия, пожарна, пътно почистваща техника, началниците им всички ... тировете продължават да нахалстват и да не ги спирате. Аз не знам каква е тази наглост. 50 лева глоба плащат и пак тръгват. Сега след 1 километър ще отидем пак да го теглим."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акценти от Варненските събития за 2016 година
Акценти от Варненските събития за 2016 година
Пътят от Ямбол до Средец е отворен за движение при зимни условия
Пътят от Ямбол до Средец е отворен за движение при зимни условия