НОВИНИ

Зимна ваканция в музеите и галериите

Фондация "Изиарт", съвместно с Националния природонаучен музей - София и Квадрат 500 организират зимно училище във ваканцията за ученици. Децата ще се учат да рисуват с методи от древността до поп-арт. Преподаватели и специалисти от различни музеи ще им преподават и зоология и палеонтология. Занятията ще се проведат от 1-ви до 5-ти февруари в различни галерии и музеи в столицата.

bnt avatar logo
от БНТ
11:38, 01.02.2016
Чете се за: 00:27 мин.
Още

Учениците се забавляваха с първата задача, която им дадоха днес. Всяко дете нарисува различно животно, а материалите, с които работиха бяха първобитни - въглен и твърда глина. Интересът към инициативата е изключително голям и за зимното училище са се записали повече деца, отколкото могат да бъдат приети. Организаторите и преподавателите са се подготвили да разкажат по забавен начин на учениците историята на изкуството, ще ги заведат в музеите и галериите, за да им покажат "съкровищата", които се крият там.

Станка Желева - член на фондация "Изиарт":
"Целта на инициативата е да бъде разпален интереса на децата към изкуство, към култура, към музеи, към културни институции, защото не само видео-игрите и на компютрите има интересни и забавни неща. Освен това българските музеи са една изключително "неразорана нива", пълни с невероятни експонати".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
12 българи партнират на звездите на Виетнам в танцово шоу
12 българи партнират на звездите на Виетнам в танцово шоу
Надпреварата за Белия дом започна
Надпреварата за Белия дом започна