НОВИНИ

Зимната обстановка в страната

Снегът в планинските райони на Ловешка област тази сутрин достигна до 70 см. Най-много е натрупало в селата около Троян и на прохода Троян-Кърнаре. Над 80 машини чистиха пътищата от републиканската пътна мрежа през деня. В момента те са проходими при зимни условия, няма навявания и заледявания. Няма бедстващи хора и населени места. Затворени за движение са проходите Троян-Кърнаре и Шипково-Рибарица. В Сливен ураганният вятър вече утихва, след като от снощи нанесе много щети в града. В планинската част проблеми създаваше снегът.

bnt avatar logo
от екип на "По света и у нас"
17:57, 29.12.2016
Чете се за: 01:12 мин.
У нас

ЛОВЕЧ

Освен в Троян, сложна беше и обстановката в общините Тетевен и Априлци. Въпреки това не се е наложило спешно свикване на областния кризисен щаб.

Драгомир Кавалски, зам.-областен управител на област Ловеч: До полунощ бяха отстранени няколко дребни аварии. В село Катунец имаше пет трафопоста, при които към този момент също подаването на електричество е възстановено.

От Областното пътно управление заявиха, че цялата налична техника от сутринта работи по почистването на пътищата.

Николай Цоцов: Лесно се пътува, няма натоварване, нормално е, опесъчено е виждам...

ТИР аварира на главния път София - Варна в участъка между Ябланица и Боаза, като предизвика затваряне на главния път за няколко часа.

СЛИВЕН

Опасно силен вятър бушува от снощи в Сливен. Скоростта на вятъра на моменти надхвърля 120 км/ч. През нощта са избити прозорци на заведение, които са паднали върху паркирана кола. Навсякъде има счупени клони и паднали ламарини. А в планинската част на областта има проблеми с пътищата.

Снежана Кънева - кризисна дирекция в община Сливен: "Снежната покривка вече е около 15 см. Пътят през Селището към Българка е изключително заледен, независимо, че се работи."

В областта няма данни за селища без ток и вода. Остава обявеният оранжев код за ураганен вятър.

Силният вятър и снеговалежът затрудняват преминаването на колите и на прохода "Шипка". Пътното платно е заснежено, но снегопочистващата фирма опесъчава и почиства своевременно. Няколко автомобила катастрофираха в подножието на прохода. За щастие инцидентите са леки и няма пострадали.

БОТЕВГРАД

Някои от шофьорите обаче, са доста лекомислени на пътя, дори и в сложната зимна обстановка. Оказа се,че полският шофьор, който снощи повече от час вися снощи от 120-метровия виадукт "Бебреш" край Ботевград е употребил алкохол. След спасяването му от аварийните екипи, той отказа да бъде закаран с линейка за преглед в Спешната помощ в Ботевград.

Николай Сименов, началник на РУП - Ботевград: Отчетено е наличието на 0.83 промила. По случая има издадено наказателно постановление. Лишен е от правоуправление за една година и глоба от 1000 лева.

Заради катастрофата движението в посока София снощи бе затворено за повече от два часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Извънредни мерки за сигурност в новогодишната нощ
​Извънредни мерки за сигурност в новогодишната нощ
Дойче Веле: Загуба за едни, печалба за други
Дойче Веле: Загуба за едни, печалба за други