НОВИНИ

Зимни бури и наводнения в САЩ

Зимни бури и наводнения в Съединените щати отнеха живота на най-малко двама души. Средните часи на страната са сковани от студ, а югоизточните са потопени под вода. Прогнозите на синоптиците са, че и през следващите дни ще продължи да вали. Очакват се и ураганни ветрове.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
09:07, 29.12.2018
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Минесота, Тексас, Небраска, Северна и Южна Дакота остават в прегръдката на ледената зима. На места снежната покривка надминава метър. На местните летища са блокирани хиляди пътници, чийто новогодишни планове за пътуване бяха осуетени.

Заради снега, само в Тексас над 400 полета бяха отменени, а 2300 бяха извършени със закъснения. Надеждите са, че днес и утре въздушният трафик ще бъде възстановен поне частично. Извънредното положение, обявено още вчера в Канзас остава в сила. Снегът и поледиците предизвикаха и транспортен хаос. Регистрирани са десетки катастрофи. Властите приканиха местните жители в най-засегнатите райони да се въздържат от пътуване.

;

И докато централните части на САЩ са затрупани от снега от югоизточните щати са под вода. Наводнения има в Луизиана, Мисисипи и Алабама. На места продължава да вали.

Робърт Фарел: "Ние сме на дъното на хълма от поредицата къщи и водата директно се връща обратно - направо в гаража ни, така че и той е пълен с вода."

Нормализиране на метеорологичната обстановка се очаква най-рано в началото на следващата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водещи на БНТ отговарят на въпроси за историята на телевизията в Стани богат
Водещи на БНТ отговарят на въпроси за историята на телевизията в "Стани богат"
Какво е да работиш в училище с малък делегиран бюджет?
Какво е да работиш в училище с малък делегиран бюджет?