НОВИНИ

"Златен лъв" за "Жокера" на Тод Филипс

"Жокерът" на американския режисьор Тод Филипс, с участието на Хоакин Финикс в главната роля, взе престижната награда "Златен лъв" на 76-тото издание на филмовия фестивал във Венеция. А Роман Полански получи Голямата наградата на журито с военната драма "Офицер и шпионин". Легендарният испански режисьор Педро Алмодовар беше отличен със "Златен лъв" за цялостно творчество.

bnt avatar logo
от БНТ
12:46, 08.09.2019
Чете се за: 00:48 мин.
Още

Мрачната драма "Жокера" за прочутия злодей от комиксите, с участието на Хоакин Финикс, взе най-голямата награда "Златен лъв". Филмът, който получи одобрението и овациите на критиците, проследява трансформация на самотника-комик във вечния враг на Батман. Тази адаптация на култовия злодей се дистанцира от съвременните филми за супергерой, тъй като представя лошия герой както той би бил представен в киното през 70-те години на миналия век - с мрачно осветление, печална музика, но напълно човешки причини, поради които той поема към злото.

Тод Филипс - режисьор: Хоакин е най-смелият, свиреп и широко скроен лъв, който познавам. Ти имаш прекрасна душа и благодаря, че ми се довери с безумния си талант.

Военната драма на Роман Полански "Офицер и шпионин" получи Голямата награда на журито. Тя е посветена на аферата "Драйфус" - френски офицер, обвинен в края на XIX век в шпионаж в полза на Германия, който по-късно е оправдан.

;

Италианският актьор Лука Маринели спечели наградата за най-добър актьор на кинофестивала във Венеция за ролята си във филма "Мартин Идън" по романа на Джек Лондон.

За най-добра актриса журито определи французойката Ариане Аскариде за ролята ѝ в "Световна слава".

Филмовият фестивал във Венеция, който се счита са неофициалното откриване на международния филмовия сезон, е и също предвестник за филми, които ще получат по-нататъшно признание, като например наградите Оскар.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затруднения при осигуряване на технически паспорт на блоковете в Русе
Затруднения при осигуряване на технически паспорт на блоковете в Русе
17-а регата Съединение се провежда в Царево
17-а регата "Съединение" се провежда в Царево