Българският ансамбъл спечели златния медал на финала на пет обръча на 36-то Световното първенство по художествена гимнастика в София.

Пред погледа на президента на България Румен Радев българските гимнастички Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова изиграха страхотно композицията си и получиха оценка от 23.300 точки.

© БТА

Всички конкурентки на българките - Русия, Италия и Украйна, допуснаха груби грешки. На второ място се класира Япония с 22.800, а на трето е Италия с 22.550 точки. Русия остана на четвърто място с 20.325 точки.

Това е трети медал за България от шампионата в София след бронза на ансамбъла в многобоя и среброто в отборната надпревара при жените. В днешния последен ден от световното първенство зала "Арена Армеец" е пълна до краен предел. Вторият финал на три топки и две въжета започва след броени минути.

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели бронзов медал в многобоя

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели бронзов медал в многобоя

Българският ансамбъл спечели бронзов медал в многобоя на 36-о световно първенство по художествена гимнастика в София. Българките освен отличието взима...