НОВИНИ

"Златен век" получиха Благовеста Карнобатлова и Георги Костов

Министерството на културата връчи високото отличие "Златен век" с огърлие на оперната певица проф. Благовеста Карнобатлова и композитора и дългогодишен ректор на Музикалната академия проф. Георги Костов. Двамата бяха наградени за изключителния им принос към българската култура.

Айше Сали
от Айше Сали
18:21, 21.01.2016
Чете се за: 00:36 мин.
Още

Тя е оперна певица - обиколила целия свят и влюбена във всяка от ролите, които изпълнява. Той е композиторът, чиято музика дава живот на едни от най-емблематичните песни в българската естрада, както и на десетки симфонични оркестри. Днес Благовеста Карнобатлова и Георги Костов получиха високото отличие "Златен век".

Проф. Благовеста Карнобатлова, оперна певица:
Това е полетът. Това, което правих на четири континента за мен остават най-щастливите, най-незабравимите години в живота ми - когато пеех.
Проф. Георги Костов, композитор:
Аз съм писал песен "Без радио не мога", но съм писал и "Да те жадувам". А аз жадувам музиката. Тази награда не е само моя. Тя се дължи на всички български изпълнители, които са изпълнявали моето творчество - и певци, и инструменталисти. Дължи се и на моите студенти, които 42 години съм учил в Музкалната академия.

Днес проф. Костов чества 75-годишния си юбилей, а след няколко дни проф. Карнобатлова ще навърши 80 години. Това, което си пожелават след големите успехи, е да бъдат живи и здрави, за да се радват по-дълго на любимите си хора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британското следствие: Путин вероятно е одобрил убийството на Литвиненко
Британското следствие: Путин вероятно е одобрил убийството на Литвиненко
Курьор е футболист на Варна за 2015-а
Курьор е футболист на Варна за 2015-а