НОВИНИ

Златев декларира, че няма отношение към фирмите за "Хемус"

Директорът на "Лукойл" Валентин Златев заяви, че няма нищо общо с фирмите, които спечелиха търга за изграждането на лотове 1 и 2 на АМ Хемус.

Александър Марков
от Александър Марков
14:16, 16.02.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Златев нарече твърденията, че има връзка между него и една от фирмите, като слухове и призова хората, които твърдят, че такава връзка съществува, да извадят документи. По думите му, казус със спирането на Хемус няма, но изникват два логични въпроса. Защо се прави обществена поръчка за избор на изпълнител, при положение, че няма пари. И къде са 800-те милиона от АМ "Струма"? Златев заяви, че не е обсъдил казуса с премиера Борисов, тъй като този казус не го интересува.


Валентин Златев, директор на "Лукойл"
- Разбира се, доста пикантно е да се каже всъщност г-н Златев и Пеевски и витаят някакви слухове. Ами ако аз тръгна да ви споделям всякакви слухове, които витаят и съм ги чул тая сутрин, трябва да затвориме държавата.
- Но премиерът вчера каза, че е проверил тези слухове?
- Аз мога да декларирам ясно и точно, че нямам никакво отношение към нито една от тези две фирми. Не знам кой какво е проверил, нека да извади документи и да ги сложи на масата, тогава ще призная. Но да се казва, че слухове някой е чул, декларирам ясно и точно - нямам никакво отношение, фактическо, нефактическо и т.н. към тези две фирми. Просто Златев и Пеевски са удобни имена.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Думите на Левски възкръсват в Националния военноисторически музей
Думите на Левски възкръсват в Националния военноисторически музей
Нормална държава - партията на Георги Кадиев
"Нормална държава" - партията на Георги Кадиев